Ekvilib Inštitut v okviru projekta o davčni pravičnosti, ki ga sofinancira Evropska komisija, in programa Globalna SOFA – umetnost za spremembe, tudi v letu 2015 pripravlja fotografski natečaj Skozi objektiv človekovih pravic.

Skozi objektiv človekovih pravic je program Ekvilib Inštituta, s katerim želimo spodbuditi družbeno odgovorno uporabo fotografije kot orodja za zaščito in promocijo človekovih pravic ter za izražanje kritičnega pogleda na globalno družbeno dogajanje.

Fokus letošnjega fotografskega natečaja, ki je že peti zapored, je davčna pravičnost za socialno pravičnost . K sodelovanju bodo povabljeni urbani pohajkovalci, ki nimajo nujno profesionalne fotografske opreme, imajo pa veselje do branja ulice in kritične prebliske. Tako ne bodo šteli samo piksli in kompozicija, ampak predvsem izvirnost in pronicljivost, tako fotografije, kot komentarja. Zmagovalca natečaja, ki ga čaka prav posebna nagrada, pa bo poleg strokovne žirije, z glasovanjem na spletu letos izbiralo tudi internetno občinstvo.

Call for submissions prihaja kmalu. Spremljajte nas!

FOTOGRAFSKI NATEČAJ 2015: davčna (ne)pravičnost